a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2015. március 17., kedd

A Budakeszi Vadaspark - 2012-ben


A vadaspark a Budai-hegyekben, Budakeszitől északra található. Még az 1970-es években hozták létre, egy kb. 350 hektárnyi területen.

A vadasparkban kellemes kirándulást tehetünk, mely jó alkalom a pihenésre, kikapcsolódásra. Mi is sokszor jártunk már itt. Egy bejegyzés már van is fent a blogom, még 2006-ból.
Az utóbbi években a bejárható terület lényegesen lecsökkent, most már csak az állatok körül lehet sétálni. A korábban ide tartozó erdős részt már lekerítették, viszont többféle új állattal gazdagodott a park, mint például a farkas és a barna medve.

A felvételek 2012. május elején készültek.


A vadaspark bejárata


Muflonok...



Vaddisznók...


Őzek...



Európai bölények...




Gímszarvasok...






Európai szürke farkas...



Barna medve...






A kilátó

Kilátás fentről...





Ismét muflonok...




Pusztai sas...





Fürj

Holló....



Európai vörös róka

Uhu vagy fülesbagoly

Fácán....


Vetési lúd...



Tőkés réce...



A madarak lakóhelyeik

Üregi nyulak....


Állatbemutató a vadaspark területén - nyest....


Kis vörös róka...



Borz....



Végezetül egy kicsit még sétáltunk a vadaspark közelében, de már azon kívül...

Tavaszi hérics






2 megjegyzés:

  1. Nem igazán kedvelem az állatkerteket.... De mindig olyan tudathasadásosak a gondolataim: mert végülis hol máshol láthatna az ember lánya bizonyos állatokat, ha nem az állatkertben ? Ott, ahol megfelelő tágas körülmények között vannak tartva, ott még csak csak.... de a szűk ketrecben senyvedőket nem nézem szívesen. Most folyik a pécsi felújítása is, meglehet , ha elkészült, meglátogatom egyszer. Nagyon régen voltam ott, talán jobbak lettek a körülmények.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig szerettem állatkertbe járni, bár amikor csak fel s alá járkálnak szegény állatok, akkor sajnálom őket. Egyszer nagyon régen jártunk a pécsi állatkerten, de már nem igen emlékszem sok mindenre..... A felújítás után biztosan jobb lesz!

      Törlés