a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2017. június 15., csütörtök

Pünkösd Pilisszántón


2017. június 3-án, Pünkösd szombatján, itteni idő szerint 11.30-kor kezdődött a Szentlélek váró mise Pilisszántón a Boldogasszony kápolna körül, a Csíksomlyón kezdődő misével egy időpontban.
A nemzet egységéért felajánlott ünnepi misét Mikes Kelemen szülőfalujából, Zágonból származó Fazakas Gusztáv tiszaszigeti atya mutatta be. Ma együtt imádkoztunk Erdélyi testvéreinkkel a magyarság megmaradásáért, a Pilist és a Hargitát összekötő Pünkösdi Szentlélek erejével. A mise méltóságát emelték Petrás Mária csíksomlyói Máriás énekei.

Idén nem tudtunk eljutni Csíksomlyóra, de ahogy már korábban is terveztük, ha ilyen előfordul, akkor Pilisszántón fogunk ünnepelni. Mások is így jártak, vagy cselekedtek, mert sok ismerősünkkel találkoztunk itt, akikkel korábban Csíksomlyón szoktunk. Nagyon szép volt itt is az ünnep és a csíksomlyói mise egy részét is hallhattuk.


A felvételek 2017. június 3-án készültek.


Indulás a hegyre - háttérben a László kúpja, a Pilis-tető lábánál




A Csillagösvény részlete


A Pilisi Lélekharang - a harangot Gombos Miklós műhelyében, Őrbottyánban öntötték 2010. december 21-én, és december 24-én, Jézus születésnapján szedték ki a formából.


A Boldogasszony kápolna



Az ünnepi oltár


Barátainkkal...


A pilisszántói keresztes kő



A tavaly decemberben felavatott Jézus szobor

Középen Szőnyi József, "Polgi", a település korábbi polgármestere, a helyi rendezvények motorja









Fazakas Gusztáv, tiszaszigeti atya






Kilátás a kápolna mellől





A Szent Korona másolata




Feri a húgával


És mi ketten

A Pilis Keresztje - velünk

Kilátás a Jézus szobor mellől


Visszatekintés a kápolna felé







Két saját rövid videó részlet a miséről:






2 megjegyzés: