a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Dunakanyar, a Börzsöny, valamint a Gerecse legszebb, általunk bejárt tájai...

2017. január 8., vasárnap

Állatkerti séta - 1. rész


Állatkertet látogatni kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvelt időtöltés, szórakozás. Gyerekkoromban minden évben egyszer elvittek a szüleim, nagyon szerettem. Aztán mikor a lányunk kicsi volt, vele is többször elmentünk. Most utoljára 2014-ben jártunk itt, ami nagyon kellemes séta volt.
Elég sok felvételt készítettünk, ezért két sorozatban tettem fel a képeket. Itt most az első sorozat főleg emlősállatok láthatóak, a második sorozatban jobbára hüllőket, halakat és madarakat tekinthetünk meg....

Némely állatnak sajnos nem tudjuk a pontos nevét, ezért oda semmit sem írtam. Ha valaki felismer egy ilyen megnevezés nélküli állatot, akkor szívesen venném, ha megírná nekem.

"A Fővárosi Állat- és Növénykert, népszerű nevén az Állatkert Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteményű állatkertje Budapest XIV. kerületében a Városligetben található az Állatkerti körút 6–12. szám alatt. 1986 óta Természetvédelmi terület.
1866-os megnyitásától egészen az 1950-es évekig az első vidéki állatkertek megalapításáig az ország egyetlen ilyen intézménye volt. Ma Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális közintézménye. A korszerű állatkertek többségéhez hasonlóan fő tevékenységi köre a természetvédelem, az oktatás, a természetközeli szabadidős programok biztosítása, valamint a tudományos kutatás."

A fenti idézet részlet a Wikipédiáról.

A felvételek 2014. május végén készültek.


Az Állatkert jellegzetes sziklái...


Vörös kafferbivaly


Zebrák

Zsiráfok...






Ázsia elefántok...







Jávor antilop

Ázsiai vadkutya...



Koronás daru...


Marabu

Mhorr gazellák...



Szélesszájú orrszarvú...


Éjszakai állatok - valamilyen egerek

Egyiptomi tüskésfarkú gyík

Csíkos fülű egér


Földimalac

Bütykös csótányok

Varánuszok

Ismét a szabadban - szibériai tigris...


Kis panda, vagy vörös macskamedve...




Perzsa leopárd...


Ékszerteknős


Vadkacsák...





Aranyhalak

Ázsiai oroszlánok...




Fóka-show...



















Barna medve...



Kenguruk...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése